tr

Ev Dışı Tüketim Nedir

16.03.2020
100.613
Ev Dışı Tüketim Nedir

Evimizin haricinde işyerleri, otel, restaurant, fabrika, pastane, hastane, okul kısacası ev dışında akla gelen her yerin gıdadan içeceğe, temizlik malzemesinden sarf malzemeye kadar ihtiyaç duyduğu tüm ürünleri ve hizmeti demektir. Amerika Birleşik Devletleri’nde 2.1 trilyon lira, Avrupa’da 1.6 trilyon lira pazar payına sahip Ev Dışı Tüketim sektörü Türkiye’de daha yeni yıldızı parlayan bir sektör. Yerli turizm dışında yabancı turizmin daha fazla olduğu iller başta olmak üzere ev dışı tüketim sektöründe ciddi oranda artış gözlemlenmekte. Otel, restoran, cafe, pastane gibi işletmelerin fazla olduğu bu illerde ev dışı tüketim ürünlerine ilgi artıyor. Buraların ihtiyaç duyduğu, gıda, içecek, temizlik maddeler büyüme ivmesinin artmasına etki ediyor.

Ev Dışı Tüketimde Pazar Payını Gıda Elinde Tutuyor

Ev dışı tüketim ürünleri içerisinde en büyük pazar payını %61 ile gıda elinde tutuyor, ardından %37 ile içecek, %27 ile %2 ile temizlik ürünleri geliyor, gıdada ise %53 oranında donmuş et ve donmuş gıda yer alıyor. Ürün harcamalarında %58 ile kafe ve restoranlar sıralamaya girerken otellerle birlikte rakam %72’yi buluyor. Her yıl büyüyen sektördeki artışın nedenleri çok öncelikle dışarıda yemek yeme alışkanlığının artması, yaşam tarzlarının değişimi, kadınların iş piyasasında daha fazla yer almaları, hastane ve üniversite sayısındaki artış sektörün büyümesinde pay sahibi.  Ev Dışı Tüketimde İstanbul toplam cironun %41’ini, Antalya %15, İzmir %15 ve Ankara %11 ile sıralamada. Türkiye’de sektörün ilklerinden biri de Volimeks, Bayrampaşa İstanbul’da faaliyet gösteren firmamıza Whatsapp numarası olan 0 530 401 12 30 ya da 0 212 674 30 30 numaralı hatlardan ulaşmak mümkün.

Türkiye’de Sektörün İlklerinden Biri Volimeks

Ülkemizde son bir kaç yıldır ev dışı tüketim sektörde yerini aldı çünkü insanların yaşam tarzı değişmeye başladı, 10 yıl öncesi ile karşılaştırıldığında dışarıdan yemek yiyenlerin sayısı belli oranda idi, özel bir gün dışında sürekli ihtiyacını dışarıdan karşılayan aile çok çok azdı ancak değişen yaşam koşulları, yalnız yaşayanların artması, ailesinden uzakta okuyan öğrenciler ve elbette artan turizm potansiyeli ister istemez sektörün büyümesine imkan sağladı.  Otellerin sayısının artması, fast food ve restoran zincirlerinin çoğalması ev dışı tüketimin artmasını beraberinde getirdi, hatta içme suyu pazarı bile bu artışta önemli bir alan haline geldi. Ev Dışı Tüketim ürünleri tedarikinde Türkiye’de sektörün ilklerinden biri de https://volimeks.com!

Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Kuruldu

Ev dışı tüketim sektörünün büyümesinde sıkıntılarla da karşılaşılmaya başladı öncelikle güven oluşumu tedarikçi firmalar açısından önemli bir konu. Firmaların hizmet politikaları doğrultusunda güven kazanmaya başladığı ve sektörde kendini tanıtan ve sektöre ismini yazdıran firmaların sayısı da her geçen yıl sektöre paralel arttı. Ülkemizde ürün kalite ve standardının artmasına öncülük etmek ve sektörün kurumsallaşmasına hizmet etmek için yaklaşık 10 yıl önce Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) kuruldu. Sektörün ülkemizdeki saygın firmalarından biri de Volimeks’tir.

Volimeks ile siz de Food Service alanında zirve bir isimle çalışabilirsiniz. Merkezimizdeki tüm besinler kendi sıcaklık değerinde saklanır. Bu oran – 18 ila +4 derecedir. Dağıtım hızlı gerçekleşir ve dilerseniz sizin için depolama da sağlanır. Üstelik forkliftler kullanıldığı için ürünlerin ambalajına zarar verilmez. Firmalar ve tedarikçiler ile büyük bir ağı bulunan firmamızın web sitesini inceledikten sonra son kararı verdiğinizde iletişim kurmayı unutmayınız.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.